Gå till kassa
   20 år med LensWay

   20 år med LensWay

   För 20 år sedan var e-handel något nytt och främmande. Mycket har förändrats på två decennier, och digitaliseringen har revolutionerat världen, och idag säljs mer online än någonsin. Ända sedan internets tidiga dagar har vi funnits online, och förnyat sättet att se på optik.

   E-handelspionjärerna

   Det har gått två decennier sedan vi med en vision om att göra bra syn tillgängligt för alla startade LensWay. Vår idé var att genom e-handel göra det enkelt för människor att handla ur ett brett sortiment av prisvärda optikprodukter, alltid till högsta kvalité.

   – Idén föddes under en av mina skidresor i USA där jag såg hur mycket priserna skiljde sig mellan linser som såldes via nätet och de som såldes av traditionella optiker, säger Daniel Mühlbach.

   Från 40kvm till Nordens största lager

   Våra grundare Daniel Mühlbach och Herman Ofenböck reste själva runt om i Sverige, och satte upp affischer med erbjudanden om prisvärda linser på nätet för att värva kunder.

   I starten, hade vi våra lokaler i en 40 kvm stor källare på Wallingatan i Stockholm. Det var kallt och fuktigt, men alla stormtrivdes, vi visste ju att vi var delaktiga i något stort och viktigt! Ett år efter lansering firade vi våran 100 order med tårta!

   Tillväxt i motvind

   Under svajiga tider som finanskrisen som följde när IT-bubblan sprack, har LensWay fortsatt att växa. Mellan år 2000 och 2004 går LensWays intäkter från noll till 100 miljoner kronor och idag har vi Nordens största lager av linser, och har sedan länge behövt flytta från kontoret på Wallingatan. Idag har vi vårat huvudkontor, lager och kundservice, i Kista strax norr om Stockholm.

   Sortimentsbredden av linser som finns tillgängligt på lagret är en av de viktiga kvaliteterna som gjort LensWay till en ledande aktör inom optik. Andra viktiga komponenter är snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och personlig kundservice.

   Buy One Give One

   Idag drivs LensWay med VD Lisa de Paula i spetsen, och ägs av det globala optikföretaget Essilor, och är verksamma i hela Norden.

   För oss, känns det viktigt att även hjälpa utsatta människor, och trots att det anses vara en mänsklig rättighet saknar en tredjedel av världens befolkning fullgod syn eller tillgång till nödvändiga hjälpinsatser. Därför har vi tillsammans med Essilor ett initiativ kallat ”Buy one Give one” där vi donerar ett par glasögon till behövande, varje gång du köper ett nytt par. På så sätt kan vi tillsammans göra skillnad, och förbättra synen för miljoner människor världen över.

   E-handeln fortsätter

   Under dessa 20 år har mycket förändrats. Trender har kommit och gått och e-handeln bara fortsätter att växa. En sak är dock precis som för 20 år sedan, nu som då, finns vi online, för att göra bra syn tillgängligt för alla. För att du ska kunna se bättre, och mer av varje ögonblick!