Gå till kassa

  Valda filter

  Typ

  Varumärke

  Typ

  Tillverkare

  Optikkedjornas varumärken

  Tillbehör

  20% på linser och tillbehör

  Typ

  24 av 25 produkter
  loading... 24 av 25 produkter

  Om progressiva linser

  Linser efter 40, är det ens möjligt? Svaret är lyckligtvis ja. Nu finns särskilt anpassade kontaktlinser för dig som blivit äldre och vill fortsätta bära linser.

  När en person närmar sig 40-årsåldern brukar synförändringarna komma krypande och linser och glasögon blir vanligt förekommande. Det som händer är att linsen i ögat sakta blivit lite stelare. Vid 40–45-års åldern har linsen blivit så pass seg att den inte längre snabbt kan växla mellan kort och långt avstånd.

  Progressiva linser är designade till att korrigera presbyopi (åldersynthet). Presbyopi är namnet på en naturlig förändring av synen som drabbar oss alla i 40-årsåldern. Den tar sig uttryck i att du får svårt att fokusera på nära objekt, medan synen på långt håll fortfarande är bra. Orsaken bakom presbyopi är att linsen i ögat har blivit stelare och därmed tappat sin elasticitet. Du behöver därför linser med en speciell slipning som gör att du kan se bra på alla avstånd. Progressiva linser ger dig detta samt god ögonkomfort.

  Progressiva linser ger frihet

  För dig som vanligtvis har läsglasögon eller progressiva glasögon är progressiva linser också ett attraktivt alternativ. Med progressiva linser får du en helt annan frihet att leva ett aktiv liv. Progressiva finns som endagslinser, veckolinser, månadslinser och dygnetruntlinser.

  De progressiva linserna hjälper bäraren att korrigera synfel på både långt och nära håll och precis som med progressiva glasögon korrigeras synen på alla avstånd.

  Skillnaden är att i glasögon ökar lässtyrkan nedåt i glaset, medan i kontaktlinser måste både närseendet och avståndsseendet korrigeras nära linsens mitt. Det beror på att linsen alltid följer med ögats rörelser.

  Det tar ofta ett tag innan hjärnan vant sig att välja rätt bild beroende på vad du ser men efter tillvänjningsperioden brukar det funka väldigt bra för de flesta.

  Att tänka på: Progressiva linser kan kräva lite mer tillpassning och tillvänjning. Kontakta din optiker så hjälper de till med ett recept.