Gå till kassa
20%
Aosept Plus

Aosept Plus

Linsvätska 360 ml - Alcon

129 kr103 kr

Specifikation

Tillverkare
Alcon
Linstyp
Linsvätska
Förpackningsstorlekar
360 ml, ingår linsbehållare med AODISC katalysator
Konserveringsmedel
Nej
Innehåll
Hydrogenperoxide 3%, phosphonic acid (stabilisator), sodiumchloride, phophate (buffertsystem) och poloxamer (ytaktivt ämne), HydraGlyde Moisture Matrix (EOBO-21-polyoxyetlen-polyoxybutyle)
Hållbarhet öppnad förpackning
3 månader
Etui medföljer
Ja

Mer om produkten

Aosept plus med hydraglyde moisture matrix är en linsvätska från Alcon som i ett enda smidigt steg desinficerar, rengör, neutraliserar samt förvarar kontaktlinser.

Aosept Plus innehåller medlet väteperoxid som effektivt tränger in i linsen och rengör på djupet. I det medföljande etuiet finns en neutralisator som efter 6 timmar omvandlar peroxidlösningen till en konserveringsmedelsfri saltlösning.

Observera: det är väldigt viktigt att du aldrig sätter i linserna innan peroxidlösningen har neutraliserats då du annars kommer att uppleva en brännande känsla och riskerar att skada ögat. Använd aldrig Aosept Plus direkt in i ögat eller för att skölja linserna. Använd alltid medföljande etui och blanda aldrig Aosept Plus med en annan vätska. Skulle det ändå hända att du får oneutraliserad lösning i ögat, ta omedelbart ut linsen och skölj ögat med saltlösning eller rinnande vatten samt kontakta din läkare. Läs bruksanvisning noga före användning.

Öppnad förpackning ska förbrukas inom 3 månader, därefter ska överbliven vätska kastas. För att undvika att smuts kommer i kontakt med vätskan bör du inte röra flaskans mynning med fingrar eller andra föremål.

Produktbetyg

(7 betyg)

Den här produkten har ännu inte betygsatts.

3.1
7

Superrent av denna vätska, men läs för h-e instruktionen hur man skall göra

Bästa linsvätskan. Den desinficerar linserna så att de verkligen blir rena. De som är missnöjda är de som inte läst bruksanvisningen och jag förstår inte hur man vågar använda en produkt utan att läsa. Alla vätskor med väteperoxid fungerar på samma sätt: det tar ca 6 timmar innan man kan använda linserna igen.

fyyy på denna brände ögat

Påriktigt!! Usel information Jag har använt linser hela mitt liv och hade inte tanke att läsa bipacksedel. Fruktansvärd smärta slutade med brännskada på hornhinnan och ligger nu i mörker med solglasögon Fått salva som skall tas under en vecka och jag blir hemma från jobbet. Tack för info hur kan ni inte varna om produkten???

För mig som reagerar på konserveringsmedel i linsvätska är detta ett bra alternativ. Dock viktigt att följa anvisningarna så man inte får väteperoxid i ögat!

Betygsätt  * 

Betygsätt (1-5)
Fyll i alla uppgifter

Ditt omdöme kommer att publiceras med ditt förnamn och första bokstaven i ditt efternamn, ingen annan information som kan kopplas till dig syns. Det är inte tillåtet att inkludera person- eller kontaktuppgifter eller något material som kan uppfattas som stötande. Det är inte heller tillåtet att inkludera länkar eller hänvisningar.